sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Foodgasm

Seuraava aihe on erittäin lähellä sydäntäni ja suhtaudun siihen suurella tunteella ja intohimolla. Jopa niin suurella, että isäni muisti ottaa aiheen esiin hääpuheessaan ja antaa omat vinkkinsä aviomiehelleni sovun säilyttämiseksi. Työpaikalla tiedetään, mitä tapahtuu tasan klo 11 ja ystäväni tietävät, mitkä ovat bravuurini ja kaikista oudoimmat yhdistelmät, ja muistavat ne joskus jopa paremmin kuin minä.

Tämä postaus on oodi ruualle! Rakastan ruokaa, hyvää ruokaa, ja ennen kaikkea olen todellinen herkkusuu. Mitä makeampaa, sitä parempaa eikä sokeria voi olla liikaa! Herkuttelu on mun juttu, ja vaikka välillä tulee treenattua kovempaa ja tavoitteellisemmin, kuukautta pidemmäksi aikaa en missään nimessä halua luopua viikonlopun herkkuhetkistä. Hyvä ruoka, viini ja jälkiruoat ovat vaan yksi parhaimmista tavoista nauttia elämästä, hyvästä seurasta ja keskusteluista. 


Sunnuntaibrunssi ystävien kesken.

Pyrin noudattamaan elämässä monessa asiassa, ehkä vähän tylsästikin kultaista keskitietä. Haluan syödä terveellisesti, mutta haluan myös nauttia ruuasta ilman stressiä tai huonoa omaatuntoa. Valitettavasti nykypäivänä ehdottomuus on valloillaan monessakin asiassa - etenkin syömisessä se on korostunut fitnessbuumin myötä. Onneksi tässäkin asiassa on hieman alettu höllentää otetta ja pehmeät arvot ja armollisuus ovat alkaneet nostaa jälleen päätään tiukan kurinalaisuuden tieltä. Vaikka rakastan herkuttelua, haluan pitää itsestäni ja kehostani hyvää huolta. Olen mielestäni löytänyt toimivan tasapainon siten, että arkisin pyrin syömään terveellisesti ja säännöllisesti, sopivassa suhteessa kasviksia, proteiinia ja hiilareita, kun taas viikonloppuisin on lupa hifistellä ja nauttia ruuasta ajan kanssa kaloreita laskematta.


Ihana viher-hedelmäsmoothie on terveellinen aloitus aamulle.

Tyttölapsen äitinä minulle on myös hyvin tärkeää opettaa ja näyttää omalla esimerkillä terveellistä ja rentoa suhtautumista ruokaan. En ole halunnut tehdä sokerista tai herkuista sen suurempaa tabua tai numeroa, taapero osallistuu meillä perheen yhteisiin herkkuhetkiin silloin, kun niitä on. Vastaavasti koko perhe syö hyvällä ruokahalulla kasviksia ja muita ruoka-aineita. Taaperostamme onkin kasvanut varsin ennakkoluuloton maistelija, joka on tutustunut kansainvälisiin keittiöihin, eikä inhokkeja juurikaan ole. 



Viikonloppuna nautittiin sekä Brooklyn Cafen cupcakeista että itse tehdystä banoffeesta.

Toivottavasti teilläkin on nautittu viikonloppuna hyvästä ruuasta ja kauniista ilmasta. Helsinki oli lauantaina upea!
<3 Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti