perjantai 17. maaliskuuta 2017

Kuinka ottaa omaa aikaa?

Monessa lapsiperheessä tasapainoillaan ajankäytön kanssa. On hoidettava lapset, työt, kodin ylläpito sekä muistettava ja ennakoitava miljoona asiaa. Ruuhkavuosina ei ole ihme, että omat harrastukset ja ylipäätänsä oma aika jää hieman taka-alalle - puhumattakaan siitä kuuluisasta parisuhdeajasta. Huono omatunto kolkuttaa tekemättömistä töistä, kasautuvasta pyykkivuoresta sekä siitä, että tänään mentiin päivällisen kanssa taas hieman aitaa matalammalta. Lista on loputon ja jokainen voi varmasti jossain määrin samaistua näihin ajatuksiin. Tekevätkö täydellisesti viikatut vaatepinot sitten onnelliseksi? Jonkun varmasti tekee, ja se olkoon hänelle suotavaa (olen ehkä jopa salaa hieman kateellinen tälle ihmistyypille).

Itselleni on ollut tärkeää pitää kiinni omasta ajasta myös lapsen syntymän jälkeen. En halua unohtaa sitä, kuka olen ja kuka olen ollut, vaikka äitinä minulla onkin yksi uusi rooli muiden joukossa. Olen arjessa energisempi ja onnellisempi, kun olen käynyt vaikkapa treenaamassa, tyttöjen kanssa ulkona tai treffeillä puolison kanssa.

Ajankäytössä on kyse priorisoinnista. Aikaa löytyy arjessa niille asioille, jotka itse arvottaa korkealle.

5 vinkkiä ajanhallintaan:


1)  Priorisoi oma aika. Sopikaa puolison kanssa, milloin kummallakin on aikaa omille harrastuksille, ystävien näkemiselle tai muille tärkeille asioille. Esimerkiksi meillä harrastuspäivät on jaettu siten, että minulla on maanantai + keskiviikko ja puolisolla tiistai + torstai. Nämä päivät ovat pyhiä ja niistä lipsutaan ainoastaan poikkeustilanteissa. Muut menot sovitaan tarpeen mukaan. Muista kunnioittaa myös puolison omaa aikaa!

2) Priorisoi parisuhdeaika. Sopikaa hyvissä ajoin deittipäivät, jolloin olette ainoastaan toisianne varten. Pitäkää niistä kiinni ja järjestäkää lastenhoito heti, kun mahdollista. Vanhempien yhteinen aika on tärkeää koko perheen hyvinvoinnille ja samalla lapsi luo tärkeitä ihmissuhteita muihin hänen elämässään oleviin turvallisiin aikuisiin.

3) Priorisoi perheaika. Viettäkää aikaa, jolloin tehdään jotain kivaa yhdessä perheenä. Tekemisen ei tarvitse välttämättä olla mitään ihmeellistä tai kallista, esimerkiksi kokkailu koko perheen voimin tai ulkoilu lähimetsään voi olla mukavaa. Tärkeintä on olla läsnä hetkessä ja pitää hauskaa!

4) Keskity siihen mitä teet. Yritä antaa tekemällesi 100 % fokus. Keskity töidentekoon työpaikalla ja yritä unohtaa työasiat kotona. Aina tämä ei tietenkään ole mahdollista, mutta mitä paremmin pystyt olemaan läsnä yhdelle asialle kerrallaan, helpottaa se keskittymistä ja stressinhallintaa. Asiat eivät murehtimalla parane, ja kaikkea et kuitenkaan pysty tekemään samaan aikaan.

5) Nauti elämästä. Älä ota kaikkea niin vakavasti, vaan keskity ja panosta asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi.


Ihana hemmotteluviikko


Viime viikolla pääsin nauttimaan hemmottelusta ja omasta ajasta oikein olan takaa. Keskiviikkona menimme naistenpäivän kunniaksi ystävien kanssa elokuviin katsomaan Fifty Shades Darker -leffan sekä tämän jälkeen viinille ja tapaksille. Ei ihan perinteinen keskiviikko, mutta kuinka virkistävää onkaan tehdä välillä jotain erityistä myös ihan tavallisena arkipäivänä. Kotiin saavuttuani oli aviomies muistanut minua vielä ihanasti kukilla <3

Perjantaina hemmottelu vietiinkin jo ihan eri sfääreihin, kun pääsin rentoutumaan Flamingo Spahan. Oli ihanaa rauhoittua spa-osastolla nauttien eri altaista ja saunoista ilman kiirettä. Kokemuksen kruunasi lasillinen kuohuvaa ja Taiga-kynttilähoito. Kuinka ihana irtiotto arjesta!


Flamingo Spassa on tunnelmaa.

Viikko huipentui syntymäpäiväjuhliin, joita vietettiin aikuisten talviriehan merkeissä Lakistossa. Aurinkoinen kevätsää hemmotteli juhlavieraita, ja ohjelmaan kuului mm. hiihtoa, talvigolfia ja perinteistä pulkkamäkeä, saunomista, musiikkia ja illallista unohtamatta. Oli ihana päästä nauttimaan juhlista yhdessä hubbyn kanssa.


One happy woman. Näiden voimalla jaksaa taas!

<3: Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti