sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Lastenvaunuhullu

Kun perheeseen on syntymässä uusi tulokas, on aika tehdä erilaisia hankintoja. Lastentarvikemaailma on aivan oma lukunsa, ja etenkin ensikertalainen on usein suuren hämmennyksen vallassa, kun aletaan vertaillla mm. turvakaukaloiden, yhdistelmävaunujen ja kantoreppujen erilaisia ominaisuuksia. Valikoimaa on joka lähtöön ja tuotteita löytyy monesta hintaluokasta niin uutena kuin käytettynä. Oman haasteensa tuo lisäksi se, että todellista käyttötarvetta voi olla vaikeaa ennustaa etukäteen. Internetin ja Facebook-ryhmien syövereistä löytyy lukemattomia kokemuksia ja mielipiteitä eri tuotteista, joten vähemmästäkin menee pää pyörälle!








Onko päätösten tekeminen toisella kierroksella helpompaa?

Kun ensimmäisen lapsen kasvattaminen on saatu jo hyvälle alulle, kaikki ei toisen tullessa onneksi ole niin uutta kuin esikoisen syntyessä. Tuotteiden ja tarvikkeiden perustuntemus on olemassa, joten on ehkä helpompi arvioida, mille tuotteille on tarvetta ja mille ei. Me olemme onneksemme säästäneet esikoisen ajalta oikeastaan kaikki isommat tarvikkeet, joten suuria hankintoja ei ole tarpeen tehdä - jollei siis itse halua

Nyt toisen kohdalla haluan kuitenkin panostaa kahteen asiaan: kantoreppuun ja uusiin vaunuihin.

Meiltä löytyi ennestään jo Manducan kantoreppu, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta. Tarkoituksena olisi kantaa uutta tulokasta suhteellisen paljon, mikäli hän vain kantovälineissä viihtyy. Uskon kantovälineen helpottavan arkea myös taaperon kanssa - kädet tulevat varmasti olemaan täynnä töitä! Tällä kertaa valitsin Tulan Free to Grow -repun, joka käy sekä vauvalle, että taaperolle. Alkuun etsin hyvin neutraalia sävyä, mutta kun näin tämän Blossom-kuosin, oli se saatava. Ihanat ystäväni olivat ostaneet minulle babyshower-lahjaksi lahjakortin Ipanaiseen, joten kantorepun tilaamista ei tarvinnut kahta kertaa miettiä!

Tula Free to Grow - Blossom
Tällainen ihanuus odottaa uutta tulokasta <3

Sen sijaan lastenvaunut tekevät minut hulluksi. Olen huomannut, että selaan päivittäin eri ryhmiä, ja yritän löytää tarpeisiimme sopivaa vaihtoehtoa. Tuplat vai ei, käytetyt vai uudet, mikä merkki, mikä malli - valintoja on aivan liikaa! Vaikka toinen on tulossa, niin tuntuu, että olen niin pihalla tässä lastenvaunumaailmassa kuin olla ja voi..

Mitkä vaunut sopisivat tarpeisiimme?


Etsinnässä olisi siis yhdistelmävaunut, jotka ovat ketterät niin kaupunkikäytössä kuin maastossa. Tavarakorin tulee olla suuri, ja vaunujen tulee olla helpot laittaa kasaan. Tällä hetkellä olen miettinyt Bugaboota, Britaxia tai Emmaljungaa. Ulkonäön ja hinnan tulee olla miellyttävä. Vaunuja on myynnissä paljon käytettyinä, mutta välillä koen, että käytetyt ovat täysin ylihinnoiteltuja kunnon ja vuosimallin suhteen. Toisaalta joissain uusissa vaunuissa on taas todella hyvä jälleenmyyntiarvo, joten siinä mielessä uusien hankkiminen voisi olla myös hyvä ratkaisu.

Mietinnän jälkeen olen päätynyt siihen ratkaisuun, että emme tule hankkimaan tuplia. Esikoinen on toisen syntyessä noin 3-vuotias, joten yritämme pärjätä yksillä vaunuilla yhdistettynä istuma-/seisomalautaan ja kantoreppumahdollisuuteen. Esikoinen ei muutenkaan enää paljon vaunuissa viihdy, joten toivotaan, että tämä kombo riittäisi meille.

Millä perusteilla sinä olet valinnut vaunut ja oletko ollut päätökseen tyytyväinen? Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Aurinkoa sunnuntaihin,
Marika <3






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti