sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Everybody hates Mondays

Maanantai. Tuo parjattu ja solvattu viikonpäivä, joka nauttii yleisestä epäsuosiosta. Maanantaisin kahvia kuluu  muutama kuppi enemmän, olisi voinut nukkua hieman pidempään ja päivä käynnistyy hitaasti haukotusten saattelemana - onhan maanantaikappaleellakin täysin oma merkitys. Mulla on maanantaista vain yksi mielipide - se on viikonpäivänä täysin aliarvostettu!

Omassa arjessa viikon ensimmäisellä päivällä on erittäin suuri merkitys. Maanantai määrittelee hyvin pitkälle tulevan viikon kulkua ja fiilistä. Siksi pyrin pitämään kiinni siitä, että maanantaina on treenipäivä ja freesi ruokavalio jatkuu taas viikonlopun rentoilun jälkeen. Joskus olen sanonutkin, että maanantaitreeni on viikon tärkein treeni, ja omalla kohdalla se pitää täysin paikkaansa. Jos heti alkuviikosta lipsuu, on helpompi antaa periksi houkutuksille tai jäädä sohvalle makaamaan myös muina päivinä.

Viikko alkaa perinteisesti aina Déjà-Vun tanssitreeneillä ELIXIA Elielissä.

Maanantai tulee, kerta toisensa jälkeen ja tasaisen tappavasti joka viikko. Pyrin panostamaan asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä ja hyväksymään asiat, joihin en itse voi vaikuttaa. Arjen alkamista ei voi estää, joten negatiivisuuden sijaan yritän löytää ikävistäkin asioista aina positiivisen puolen. Olenhan jousimies, ikuinen optimisti. Uskon myös siihen, että asiat menee kuten ne on tarkoitettu; vaikka siltä ei heti tuntuisi, myöhemmin huomaa, että näinhän tämä kuuluikin mennä. Jos tehtävälistalla odottaa jokin epämieluinen asia, on parempi tarttua siihen heti. Kun asia on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, on kevyempi jatkaa. Tämä on tosin välillä helpommin sanottu kuin tehty. Etenkin kotihommissa toimeen tarttuminen kestää itsellä välillä vähän liiankin kauan. Kun mies on samanlainen, meillä ei todellakaan näytä kotona aina yhtä harmoniselta kuin sisustuslehtien kuvissa.

"Arki on jees"


Ylläoleva, työkaverini jo lähes legendaariseksi muodostunut sanonta, kuvastaa hyvin sitä ajatusmaailmaa, jota itsekin pidän tärkeänä. Jokainen varmasti tietää, että elämä ei ole ruusuilla tanssimista tai mitään muutakaan yhtä kliseistä ja loppujen lopuksi arki on se, mikä merkitsee. Se, että arjessa on hyvä olla ja kokee itsensä onnelliseksi juuri sinä tylsänä maanantaina, kun rutiinit rullaa ja viikonlopun viinilasi on tyhjä. Koen olevani onnellisessa asemassa, koska voin aidosti sanoa tykkääväni meidän perheen arjesta ja päivittäin mietin, kuinka hyvin asiat on ja kuinka onnekas olen.


Ei arkea ilman juhlaa! Viikonloppuna saimme juhlistaa lapsia ja heidän elämäniloaan.

4-vuotiaan Aten syntymäpäivällä oli ilo ylimmillään.


Lauantaina vietettiin ihanan Benjaminin kummijuhlaa.

Huomenna on muuten maanantai. Toivotaan, että siitä tulee ihan kelpo päivä :)

<3 Marika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti