torstai 31. toukokuuta 2018

Ristiäiset puutarhassa

Huh, miten upeasta toukokuusta olemmekaan saaneet nauttia! Aurinkoa ja lämpöä on riittänyt päivä toisensa jälkeen, ja mikä parasta, kesä on vasta aluillaan. Sormet ristiin, että näitä päiviä riittää läpi kesäkuukausien.

Meille kevät on ollut kirjaimellisesti yhtä juhlaa! Siihen on mahtunut mm. vuosipäivä, synttäreitä, äitienpäivä ja nyt viimeisimpänä kuopuksemme kastejuhla. Kun omenapuut kukkivat, mikä olisikaan kauniimpi miljöö juhlille kuin oma piha. Samalla juhliin saa kivasti lisäneliöitä, eikä koristelusta tarvitse huolehtia - kätevää, eikö vain!

Kastepäivänä sää oli mitä kaunein <3

Kyllästynyt pinkkiin


Kun vauva on pieni, on hyvin "aikaa" miettiä juhlien yksityiskohtia. Huomasinkin toisinaan, että selailin nettikauppoja aamyöllä imetyksen lomassa, ja yritin etsiä - noh, lähinnä täydellisiä mekkoja itselleni ja tytöille. Tehtävä oli yllättävän haastava, sillä en missään nimessä halunnut pinkkiä, mikä (yllätys yllätys) on kovassa huudossa valkoisen ohella, kun kyseessä on tyttövauvan ristiäiset. Kauniitahan ne ovat, mutta halusin tällä kertaa jotain muuta. Haaveilin vaaleankeltaisesta teemaväristä, mutta valitettavasti keltaiset mekot tuntuivat olevan kiven alla, enkä löytäyt etsimääni. Oman haasteensa mekkoshoppailuun toi tietenkin raskaudenjälkeinen kroppa, johon ei mikä tahansa kolttu istu moitteetta ;)

Hylättyäni pinkin, keltaisen ja valkoisen päädyin lopulta luonto-/metsäteemaan, johon olin loppupeleistä todella tyytyväinen. Kakut koristeltiin hevi-osaston tuotteilla kuten yrteillä, syötävillä kukilla ja marjoilla, ja pöydät koristeltiin lähimetsän luonnonkukilla. Täydellinen mekkokin löytyi lopulta - ystävän vaatekaapista.


Kastemekkona toimi mummuni virkkaama mekko, jossa on uusimman tulokkaan lisäksi kastettu meidän esikoinen sekä kummityttöni.


Ristiäismenu

Ristiäismenun suunnittelin yhdessä äitini kanssa. Alunperin ajatuksissa oli tilata täytekakku muualta, mutta lopulta päädyin tekemään tarjoiltavat itse. Onneksi sain apuja, sillä leipomisissa ja järjestelyissä vierähti ennakkovalmisteluista huolimatta koko edellinen päivä aamusta myöhään iltaan. Uurastaminen kuitenkin kannatti, sillä itse juhlapäivänä saimme nauttia leppoisasta tunnelmasta! Näitä meillä tarjoiltiin:

  • Mustikka-valkosuklaatäytekakku
  • Mango-passionjuustokakku
  • Salami-tzatsikivoileipäkakku
  • Kinkkuvoileipäkakku
  • Vihersalaatti yrttikanalla
  • Quinoa-fetasalaatti
  • Isoäidin raparperijuoma
  • Kahvi & tee



Tarjottavien määrä onnistui nappiin, ja kakut kävivät kaupaksi.


Juhlat olivat kaikin puolin todella onnistuneet! Suuri kiitos vieraille, jotka saapuivat paikan päälle pitkän matkan takaa. Niin ja se nimi; prinsessamme sai kasteessa nimen Isla <3

Ihanaa kesänjatkoa,
Marika <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti